Đề thi môn tiếng anh lớp 5 học kì 2

-

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022, bao hàm 4 đề thi, có tất nhiên cả giải đáp nhằm học sinh ôn tập, rèn luyện kiến thức và kỹ năng nhằm mục đích đạt kết quả tốt nhất mang lại kì thi cuối kì II. Mời những em xem thêm.

Bạn đang xem: Đề thi môn tiếng anh lớp 5 học kì 2

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 được biên soạn theo gần cạnh với văn bản chương trình trong sách giáo khoa, giúp những em ôn tập, luyện giải đề để sẵn sàng thiệt xuất sắc cho kì thi học kì 2 đạt tác dụng tối đa.


Đề thi học kì II Tiếng Anh lớp 5

1. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 12. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 23. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 34. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

1. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

Phòng Giáo dục với Đào tạo thành .....

Đề thi quality Học kì 2

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 5

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. song C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select và circle A, B, C or D.

1. What bởi you usually do ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they vị yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going khổng lồ Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. to play D. lớn play

III. Read the passage and answer the questions.

Lindomain authority is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool & wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.


TF
1. Lindomain authority isn’t from Englvà.
2. There are five sầu seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool & beautiful.

IV. Reorder the words to lớn make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to lớn / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / và / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select và circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words lớn make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minh isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here to your house?


4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

2. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Khoanh tròn vào từ bỏ ko thuộc loại

1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin

2. A. photo B. bought C. flew D. sang

3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful

4. A. summer B. spring C. me D. country

5. A. how B. what C. that D. who

II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho số đông câu sau

1. What are you going.......... tomorrow?

A. khổng lồ bởi vì B. vì chưng C. did D. doing

2. Linda..... going khổng lồ visit her friends next weekkết thúc.

A. was B. is C. is D. B&C

3. They...... swimming last Saturday.

A. go B. going C. went D. goes

4. Are they going khổng lồ the party tomorrow? - Yes, they.............

A. are B. bởi C. did D. can

5. He should go to the........... because he has a toothabịt.

A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor

6. My friends and I............ going to lớn the zoo next Saturday.

A. is B. was C. are D. were

7. Are you going to do your homework? - Yes,............

A. I am B. I was C. he is D. he was

8. What"s the matter............. you? -I have sầu a cold.

A. khổng lồ B. with C. from D. in

9. How many seasons are............ in England?

A. these B. those C. they D. there

10. It"s often............... in the rainy season.

A. cold B. warm C. rainy D. sunny

III. Đọc gọi sau đó lựa chọn lời giải đúng dưới đến phù hợp

Yesterday.......... (1) a terribly cold day but Jyên ổn...... (2) out without warm clothes, so he...... (3) a bad fever. His mother took hyên ổn lớn the doctor. The doctor gave hyên............... (4) aspirins and said " You should....... (5) warm clothes và you shouldn"t go out. I think you will get better soon. "


1. A. was B. were C. is D. are

2. A. go B. going C. went D. goes

3. A. has B. have C. had D. having

4. A. an B. a C. any D. some

5. A. wear B. wore C. wearing D. to wear

IV. Sử dụng mọi từ cho sẵn cùng điền vào đoạn đối thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I"m very..... (1)...

2. Dad: What" the... (2).... with you, son?

3. Son: I have a... (3)....

4. Dad: you should.... (4).... some aspirins & you shouldn"t go.... (5)....

V. Dùng nhũng từ bỏ mang lại sẵn viết thành câu hoàn chỉnh

1. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit......................................................................................

2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?.....................................................................................

3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ to lớn......................................................................................

4. going/ We/ to/ are/ Do Son/ next weekend/ visit......................................................................................

VI. Đọc hiểu cùng vấn đáp thắc mắc.

Last Sunday, Lan didn"t go khổng lồ school, but she went lớn her friend"s birthday tiệc nhỏ. She got up early in the morning, went to lớn the shop, và bought some gifts and flowers. Then, she went to lớn her friend"s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, thanh lịch many songs, & told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope và cards. They were very happy & enjoyed themselves a lot. Finally, the buổi tiệc nhỏ came to an over. They said goodbye to each other and went trang chủ late in the the evening.

1. Did Lan go to school yesterday?

.....................................................................................

2. Where did she go to?

.....................................................................................

3. What did she buy for her friend?

.....................................................................................


4. What did she bởi at the party?

.....................................................................................

5. Did they enjoy themselves a lot?

.....................................................................................

6. When did they go home?

.....................................................................................

2.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take

V. 1. We are going to lớn visit Do Son next weekkết thúc.

2. Are you going khổng lồ watch T.V this evening?

3. She is going to visit her friends tomorrow.

4. We are going to lớn visit Do Son next weekover.

VI. 1. No, she didn"t.

2. She went to her friend"s birthday buổi tiệc ngọt.

3. She bought some gifts & flowers.

4. At the các buổi party, she ate a lot of cakes và drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went home page late in the evening.

3. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. song C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select & circle A, B, C or D.

1. What vì you usually bởi vì ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they vị yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. khổng lồ play D. to lớn play

III. Read the passage & answer the questions.

Linda is from Englvà. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool và wet. Her father và she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from Engl&.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words to make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / khổng lồ / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / lớn / ?


………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / & / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select và circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to lớn make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minch isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here to your house?

4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read B. teacher C. eat D. ahead

2. A intersection B. eraser C. bookstore D. history

3. A nice B. fine C. big D. five

4. A school B. beach C. chair D. children

5. A oto B. thành phố C. can D. class

6. A classes B. benches C. bookshelves D. washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have sầu math on Friday? - Yes, he _______________.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. to B. pass C. past

3. _______________ do you go to school? - By xe đạp.

Xem thêm: Sinh Năm 74 Năm Nay Bao Nhiêu Tuổi Con Gì? 1974 Hợp Tuổi Nào?

A. What B. How C. Who

4. I take a bus khổng lồ school every day, but I am _______________ lớn school now.

A. walking B. walk C. walks

5. _______________ a truông chồng in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we _______________ park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa & Nga _______________ up at half past five sầu.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is _______________ to the toy store.

A. next B. beside C. in front

10. How many _______________ are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give sầu the correct size of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. Nam (watch) _______________ television now.

4. Nam và I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words lớn make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorxe đạp.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below và decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clochồng, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower và gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train to lớn work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home page at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes to lớn bed about 11.30.

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes to work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for hlặng.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. blaông xã ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going khổng lồ the zoo.

3. Her eyes are xanh.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d like some tea.

4.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/

2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/

3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five sầu /aɪ/

4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/

5. A. car /k/ B. thành phố /s/ C. can /k/ D. class /k/

6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. to B. pass C. past

3. How do you go lớn school? - by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am walking to school now.

A. walking B. walk C. walks

5. There is a truông chồng in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we can’t park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is next khổng lồ the toystore.

A. next B. beside C. in front

10. How many people are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give sầu the correct khung of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. Do you (live) live in the country or in the city?

3. Nam (watch) is watching television now.

4. Nam & I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words lớn make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go lớn school by motorbike.

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes lớn work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Trên phía trên là Top 4 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2021-2022 gồm đáp án giỏi tốt nhất dành cho những em học viên lớp 5 ôn tập, sẵn sàng cho kì thi xong xuôi học tập kì 2. Các đề thi được chúng tôi sàng lọc kĩ càng, phù hợp cùng với năng lượng học sinh lớp 5, bao hàm luôn câu trả lời để các em học viên so sánh kết quả ngay lập tức sau khi giải đề kết thúc.

Mời chúng ta tham khảo thêm những báo cáo hữu ích khác trên chuyên mục Học tập nằm trong mục Tài liệu.